Advertisements

30 Μνημεία της UNESCO για να Επισκεφθείτε κατά την Διάρκεια της Ζωής σας

30 Μνημεία της UNESCO για να Επισκεφθείτε κατά την Διάρκεια της Ζωής σας – Εκατοντάδες τοποθεσίες περιλαμβάνονται στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO προστατεύοντας την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά.  Εξαιρετικά κτίρια, όμορφες πόλεις και καταπληκτικά πάρκα δείχνουν την ομορφιά του κόσμου, δημιουργώντας την επιθυμία να εξερευνήσεις κάθε ίντσα του.

Η ομάδα του Travel Le Monde έχει επιλέξει 30 μοναδικά μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της ζωής σας.  Ας ξεκινήσουμε:

#1 Angkor Wat, Καμπότζη

30 UNESCO

Αυτός ο Ινδουιστικός ναός μετατράπηκε σε Βουδιστικό ναό στα τέλη του 12ου αιώνα και σήμερα είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο.  Ο Angkor Wat είναι ο κύριος ναός του αρχαιολογικού πάρκου Angkor το οποίο περιλαμβάνει 12 ναούς, στολίδι για τα βαθιά δάση της επαρχίας Siem Reap.

#2 Έργα του Antoni Gaudí, Ισπανία

 Ο Antoni Gaudí έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Βαρκελώνης και της φήμης της σε όλο τον κόσμο.  Ο ναός La Sagrada Familia, το Πάρκο Güell και το Casa Batlló βάζουν τη Βαρκελώνη στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά και ασυνήθιστα αξιοθέατα.

#3 Μπαγκάν, Μιανμάρ

Διαφορετικά μεγέθη ναών υψώνονται σε μια τεράστια πεδιάδα στην κεντρική Burma, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους τουρίστες.

#4 Βουδαπέστη, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών του Δούναβη, της συνοικίας του κάστρου της Βούδας και της λεωφόρου Andrássy, Ουγγαρία

budapest web 1

Μια πόλη που έχει πλούσια αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά!  Και οι παραπάνω τοποθεσίες δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν από τον κατάλογο της UNESCO.

#5 Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Όμορφες γοτθικές, αναγεννησιακές και μπαρόκ εκκλησίες, μοναστήρια και παλάτια βρίσκονται στην Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου.  Κάντε μια βόλτα στα γύρω τείχη και θαυμάστε την πόλη από την κορυφή.

#6 Μέμφις και η Νεκρόπολη του – το Συγκρότημα Πυραμίδων της Γκίζας, Αίγυπτος

Η UNESCO έχει προσθέσει το Μέμφις και τη Νεκρόπολη του – το συγκρότημα Πυραμίδων της Γκίζας στον κατάλογό της, επειδή αντικατοπτρίζει το πώς ήταν η ζωή στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη.  Στην αρχαιότητα, ο χώρος ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου και η UNESCO αναγνωρίζει την πολιτική και αρχιτεκτονική σημασία του.

#7 Ιστορικό κέντρο Κρακοβίας, Πολωνία

30 UNESCO

Η Κρακοβία θεωρείται μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης και φυσικά η παλιά πόλη δεν θα μπορούσε παρά να τραβήξει την προσοχή της UNESCO. Η όμορφη πλατεία είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης και οι υπέροχοι εσωτερικοί χώροι ιστορικών σπιτιών, παλατιών και εκκλησιών κάνουν το ιστορικό κέντρο ένα ενδιαφέρον μέρος για επίσκεψη.

#8 Taj Mahal, Ινδία

Γνωρίζοντας της ιστορία του Taj Mahal θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε το “μαυσωλείο της αγάπης”.  Αυτός ο ιστορικός χώρος στην Ινδία προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο για να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική και να δούν τη μεγάλη αγάπη που είχε ο αυτοκράτορας Shah Jahan για την αγαπημένη του σύζυγο, Mumtaz Mahal.

#9 Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία

Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο! Και πώς θα μπορούσε να μην είναι στον κατάλογο της UNESCO.  Περιέχει πάνω από 2.900 κοραλλιογενείς υφάλους, 1.500 είδη ψαριών και 900 νησιά καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολύχρωμα μέρη στη Γη.

#10 Πέτρα, Ιορδανία

petra web

Θεωρείται ο τόπος της πνευματικότητας και ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.  Οι ναοί, τα θέατρα και οι τάφοι που είναι χτισμένοι μέσα στους βράχους καθιστούν τον τόπο έναν από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.  Βρίσκεται ανάμεσα στην Ερυθρά Θάλασσα και τη Νεκρά Θάλασσα, και χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τον τόπο ετησίως.

#11 Machu Picchu, Περού

Μεταξύ των Περουβιανών Άνδεων και της λεκάνης του Αμαζονίου, 2.430μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται το Ιστορικό Ιερό του Machu Picchu, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των Ίνκας.

#12 Παλιά Αβάνα, Κούβα

Τα μπαρόκ και νεοκλασικά μνημεία δημιουργούν έναν αξιόλογο χαρακτήρα και μια εξαιρετική αρχιτεκτονική γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης.  Ένα ταξίδι είναι σίγουρα must σε αυτή την πόλη!

 #13 Σινικό Τείχος, Κίνα

great wall web

Το Σινικό Τείχος θεωρείτε ένα αριστούργημα και έχει επίσης μια συμβολική σημασία, αφού δημιουργήθηκε για την προστασία της Κίνας. Ο τοίχος είναι μοναδικός λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν, σε διαφορετικές περιόδους και μέρη, για να χτιστούν τοίχοι, φρούρια,  περάσματα και πύργοι φάρων.

#14 Ιερό Itsukushima Shinto, Ιαπωνία

Αυτό το ιερό απεικονίζει την ομορφιά και ανυψώνει τη φύση και την ανθρώπινη δημιουργικότητα.  Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το θαυμάσετε;  Κάντε μια κρουαζιέρα με πλοιάριο γύρω από  το συγκρότημα, έτσι ώστε να δείτε και τα 20 κτίρια.

#15 Ακρόπολη, Αθήνα, Ελλάδα

Όλη η αρχαία ιστορία της Αθήνας απεικονίζεται σε αυτό το μνημειώδες συγκρότημα.  Η Ακρόπολη είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

#16 Cinque Terre, Ιταλία

30 UNESCO

Το Cinque Terre είναι το όνομα που αντιπροσωπεύει τα πέντε χωριά Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore.  Είναι ένα πολιτιστικό αξιοθέατο που δείχνει την παραδοσιακή ζωή της κοινότητας και θεωρείται από τα πιο όμορφα ιστορικά μέρη στον κόσμο.

#17 Ιστορικό κέντρο του Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Λιθόστρωτα δρομάκια, μπαρόκ και μεσαιωνική αρχιτεκτονική είναι το τοπίο που θα βρείτε στο κέντρο του Σάλτσμπουργκ.  Το αξιόλογο κέντρο μαρτυρεί την ανταλλαγή μεταξύ Ιταλών και Γερμανών, η οποία είναι ο λόγος πίσω από τη δημιουργία αυτού του υπέροχου τοπίου.

#18 Μονή Ρίλα, Βουλγαρία

Η Μονή Ρίλα είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο ανατολικό ορθόδοξο μοναστήρι της Βουλγαρίας. Η Μονή ιδρύθηκε από τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλα τον 10o αιώνα και έκτοτε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πνευματική και κοινωνική ζωή της Βουλγαρίας.

#19 Abu Simbel, Αίγυπτος

abu simbel web

Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει τους υπέροχους ναούς του Ραμσή Β’ στο Abu Simbel και το Ιερό της Ίσιδας στη Philae.  Και οι δύο ναοί σώθηκαν από τα νερά του Νείλου χάρη στην UNESCO.

 #20 Chichen Itza, Μεξικό

Αδιαφιλονίκητα αριστουργήματα της Μέσο-αμερικανικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα. Το όραμα των Μάγια και Τoltec για τον κόσμο και το σύμπαν αποκαλύπτεται σε αυτά τα μνημεία και σίγουρα αξίζει να τα δείτε.

#21 Πολιτιστικό τοπίο του Μπαλί, Ινδονησία

Το Μπαλί είναι γνωστό για τις εξωτικές παραλίες και τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα.  Ωστόσο, το πολιτιστικό τοπίο του Μπαλί τράβηξε την προσοχή της UNESCO η οποία συμπεριέλαβε αυτό το μέρος στον κατάλογό της.  Οι πέντε «βεράντες» ρυζιού και ο Βασιλικός Ναός, 18ου αιώνα, του Pura Taman Ayun δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο.

#22 Εθνικό Πάρκο Los Glaciares, Αργεντινή

30 UNESCO

Είναι το 3ο μεγαλύτερο πεδίο πάγου στον κόσμο και ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα.  Το μπλε χρώμα μέσα στην καρδιά του πάγου δημιουργεί ένα υπέροχο θέαμα και τι καλύτερο να το απολαύσετε με ελικόπτερο πάνω από το πάρκο.

#23 Εθνικό Πάρκο Λιμνών Plitvice, Κροατία

Καταρράκτες, λίμνες και σπηλιές αναδεικνύουν ένα από τα καλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης.   Αυτό το πάρκο έχει 16 λίμνες και αυτό που τις κάνει ενδιαφέρουσες είναι χρώματα που αλλάζουν με βάση τη γωνία του ήλιου στο νερό.  Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αρκούδες, λύκους και πολλά σπάνια είδη πουλιών.

#24 Χάμπι, Ινδία

Αυτή η περιοχή ήταν το τελευταίο μεγάλο Ινδουιστικό βασίλειο του Vijayanagar.  Υπάρχουν πάνω από 1600 σωζόμενα ερείπια, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων ναοί, ιερά και φρούρια.  Ένα τέλειο τοπίο για αναρρίχηση!

#25 Mont Saint Michel, Γαλλία

mont saint michel web

Το Αβαείο του Mont Saint Michel βρίσκεται σε ένα βραχώδες νησί και έγινε ένας από τους σημαντικότερους τόπους του χριστιανικού πολιτισμού κατά το Μεσαίωνα.  Μπορείτε να μεταβείτε στο χώρο με υπηρεσία μεταφοράς που εξασφαλίζει τη μεταφορά των επισκεπτών από την τοποθεσία La Caserne στους πρόποδες του Mont.

#26 Εθνικό Πάρκο Γκραντ Κάνυον, ΗΠΑ

Το Γκραντ Κάνυον είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα λόγω του εξαιρετικού τοπίου που αποτελείται από κόκκινους βράχους.  Τα στρώματα των βράχων απεικονίζουν τη γεωλογία της γης αφήνοντας όποιον το επισκέπτεται άφωνο.

#27 Ανάκτορα και Κήποι Schönbrunn, Αυστρία

Σε μία τεράστια περιοχή, χιλιάδων εκταρίων βρίσκεται το ανάκτορο και οι κήποι του Schönbrunn.  Ένα επιβλητικό ανάκτορο με υπέροχα έργα και τοιχογραφίες τα οποία μαρτυρούν την εποχή της Μαρίας Τερέζας.  Διακοσμητικά στοιχεία απ’ όλο τον κόσμο συνθέτουν αυτό το αριστούργημα.  Όσο δε για τους κήπους, είναι σίγουρο ό,τι μπορούν να εντυπωσιάσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό χαρακτήρα.

#28 Ιστορικό κέντρο Český Krumlov, Τσεχία

30 UNESCO

Η πόλη Český Krumlov βρίσκεται στη Νότια Βοημία, περιφέρεια της Τσεχικής Δημοκρατίας, και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε.  Η αρχιτεκτονική αυτής της μεσαιωνικής πόλης παρέμεινε άθικτη για περισσότερο από πέντε αιώνες, και έχει μετατραπεί σε ένα γραφικό μέρος.

#29 Καναδικά Βραχώδη Ορεινά Πάρκα, Καναδάς

Παγετώνες, καταρράκτες, ασβεστολιθικές σπηλιές,  λίμνες και άλλα αποτελούν ένα από τα θαύματα της γης.  Τα Καναδικά βραχώδη ορεινά πάρκα αποτελούνται από 7 πάρκα και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

#30 Ιστορικό κέντρο της Ρώμης, Ιταλία

Ήταν το κέντρο της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, τότε της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και από τον 4ο αιώνα έγινε η πρωτεύουσα του Χριστιανισμού.  Το ιστορικό κέντρο απεικονίζει τα διάφορα στάδια ανάπτυξης της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του αστικού σχεδιασμού.

Travel the World with Us

Η γνώμη σας μετράει, στείλτε μας τα σχόλια σας για βελτίωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *