Advertisements

Οι 10 χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο

Πηγή:  https://www.atlasandboots.com/most-visited-countries-in-the-world/#more-6336

Γράμμενο από:  Atlas & Boots

uk 1

Ονειρεύτηκες ένα ρομαντικό φιλί στην κορυφή του Πύργου του Άϊφελ;  Ίσως έχεις κάνει μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι ή σταμάτησες και κοίταζες την Καπέλα Σιστίνα.  Αν είναι έτσι, σίγουρα δεν είσαι μόνος / η.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τον τουρισμό της UNWTO, η Γαλλία και η Ιταλία είναι δύο από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Μαζί με το υπόλοιπο των 10 κορυφαίων, αποτελούν ένα επιβλητικό 42% των παγκόσμιων τουριστικών αφίξεων.  Εδώ είναι ο πλήρης κατάλογος των χωρών με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

 

  1. ΓΑΛΛΙΑ

Αφίξεις: 86.900.000
Αύξηση: 5,1% (έτος με το έτος)

france 1                                     Dennis Van De Water/Shutterstock

Η Γαλλία είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο

Είναι δίκαιο να πούμε ότι υπήρξε μια μακροχρόνια αντιπαλότητα μεταξύ των Γάλλων και των Βρετανών, εν μέρει επειδή εμείς οι Βρετανοί νομίζουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς (κατά βάθος, γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε).

Στη χαρά της ζωής και στον πολιτισμό, στην κουλτούρα, στην ραπτική και στην κουζίνα, οι Γαλλίδες ξαδέρφες μας, μας ξεπερνούν με συνέπεια – και γιατί όχι; Το άψογο γούστο τους σε συνδυασμό με την φυσικότητά τους χαρίζει μια κομψότητα.

Αυτό είναι το πιο πιθανό που κρατά τους τουρίστες να έρχονται σε αυτή τη χώρα του ρομαντισμού – ένα επιβλητικό 86.900.000 το χρόνο.

 

  1. ΙΣΠΑΝΙΑ

Αφίξεις: 81.800.000
Αύξηση: 8,6%

spain 1                                     Mapics/Shutterstock

Η Σαγράδα Φαμίλια του Γκαουντί στη Βαρκελώνη

Καλό φαγητό, καλό κρασί, εκπληκτική αρχιτεκτονική και η όμορφη φύση των ιθαγενών – μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συρρέουν στην Ισπανία.

Η Ισπανία είναι ένας δημοφιλής προορισμός όχι μόνο για όλα τα παραπάνω, αλλά και ως τόπος λατρείας. Camino de Santiago, ένα δίκτυο μονοπατιών που οδηγούν στο βωμό του Αγίου Ιακώβου τον Μέγα στον καθεδρικό ναό του Santiago de Compostela, είναι δημοφιλής όχι μόνο με τους προσκυνητές, αλλά και πεζοπόρους, ποδηλάτες και οργανωμένες ομάδες περιηγήσεων.

 

  1. ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Αφίξεις: 76.900.000
Αύξηση: 0,7%

usa 1                                      Stefano Garau/Shutterstock

Άγαλμα της ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Παρά τη χαμηλότερη αύξηση στις αφίξεις τουριστών κάθε χρόνο, οι ΗΠΑ είναι ισχυρές ως η τρίτη χώρα που επισκέπτεται περισσότερο στον κόσμο.

Έχει τις πιο διάσημες πόλεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο – η Νέα Υόρκη, το Λ.Α., το Σαν Φρανσίσκο, το Μαϊάμι και το Σικάγο είναι απλά μερικές από αυτές. Υπάρχουν πολλά για τους λάτρεις του πολιτισμού (Νέα Ορλεάνη, Όστιν, Βοστόνη) και της φύσης: το Γιοσέμιτι, η μεγάλη πρισματική άνοιξη και το Γκραντ Κάνυον είναι μόνο μερικά από τα πολλά εθνικά πάρκα γεμάτα παράξενα και υπέροχα πράγματα.

 

  1. ΚΙΝΑ

Αφίξεις: 60.700.000
Αύξηση: 2,5%

china 1                                     SofieWorld/Shutterstock

Η Κίνα είναι μία από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο

Μερικοί θα υποστήριζαν ότι η Κίνα αξίζει μια θέση στη λίστα μας με τους πιο διχαστούς προορισμούς στον κόσμο. Αυτό φαίνεται να έχει ελάχιστη σημασία, ωστόσο, όσον αφορά τους τουριστικούς αριθμούς.

Η Κίνα είναι μία τεράστια πόλη σε μέγεθος, πληθυσμό και οικονομική δύναμη. Τα αστραφτερά μνημεία, βουνά, αρχαιολογικά θαύματα και παγκόσμιας κλάσης κουζίνα είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για τους οποίους 60.000.000 τουρίστες συρρέουν σε αυτή τη χώρα κάθε χρόνο.

 

  1. ΙΤΑΛΙΑ

Αφίξεις: 58.300.000
Αύξηση: 11,2%

italy 1                                     Emperorcosar/Shutterstock

Tο Κολοσσαίο στην Ιταλία είναι ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου

Α, η Ρώμη, το μέρος όπου γεννιούνται οι θρύλοι, τα κληροδοτήματα και το παγωτό κάνουν είσοδο στον παράδεισο. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Υπάρχει η γοητευτική Βερόνα, η εμβληματική Βενετία και η εντυπωσιακή Δολομίτες.

 

  1. ΜΕΞΙΚΟ

Αφίξεις: 39.300.000
Αύξηση: 12,0%

mexico 1                                     Expose/Shutterstock

Το Τσίτσεν Ίτζα, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου

Τα τελευταία χρόνια, το Μεξικό έχει ανταγωνιστεί με την Ταϊλάνδη και τη Ρωσία για μια θέση στον κατάλογο των χωρών με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Αυτό το έτος, βρίσκεται στην μέση της λίστας με πάνω από 39.000.000 αφίξεις τουριστών.

Το σπίτι της Φρίντα Κάλο, η λαμπερή ημέρα των νεκρών εορτασμών και το θαύμα του κόσμου με τη μορφή του Τσίτσεν Ίτζα, το Μεξικό είναι μόνο για να μεγαλώσει σε δημοτικότητα.

 

  1. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Αφίξεις: 37.700.000
Αύξηση: 5,1%

uk 1                                     S. Borisov/Shutterstock

Γέφυρα Πύργου στο Λονδίνο, UK

Και έτσι ερχόμαστε στην πατρίδα μας της Βρετανίας, μια καταπράσινη και ευχάριστη Γη γεμάτη από γαλήνια αξιοθέατα όπως το Στόουνχεντζ, σε ένα σκηνικό με μελαγχολικό ουρανό και φαινομενικά ατέλειωτο ψιλόβροχο.

Και πάλι, υπάρχουν πολλά εδώ για να τραβήξουν τουρίστες. Τα παγκοσμίου φήμης μουσεία, τα δραματικά οχυρά και τα κάστρα, τα γοητευτικά χωριά της υπαίθρου και ο διαγωνισμός τυροκομικών έχουν βοηθήσει να ωθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 κορυφαίες χώρες του κόσμου.

 

  1. ΤΟΥΡΚΙΑ

Αφίξεις: 37.600.000
Αύξηση: 24,1%

turkey 1                                     Samet Guler/Shutterstock

Το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Είναι ενδιαφέρον ότι η Τουρκία είχε τη μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος: 24,1% συγκεκριμένα. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι οι περιουσίες της αλλάζουν.

Κατά την επίσκεψή μας το 2016, μας είπαν για την επιβράδυνση του εμπορίου που προκαλείται από την τοπική διαμάχη.  Στην πραγματικότητα, μια μέρα και μισή αφότου φύγαμε, έγινε μια βομβιστική επίθεση στην ένδοξη πόλη της Κωνσταντινούπολης. Επί του παρόντος, η Τουρκία παραμένει ασφαλής και ανοιχτή.

 

  1. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αφίξεις: 37.500.000
Αύξηση: 5,2%

germany 1                                      Noppasin Wongchum/Shutterstock

Πύλη Brandenburger στο Βερολίνο, Γερμανία

Η Γερμανία έχει ονομαστεί ως μία από τις καλύτερες χώρες για να επισκεφθεί το 2019, αυτή είναι η εκατοστή επέτειος του Μπάουχαους, μια σχολή σχεδιασμού που εξακολουθεί σήμερα να επηρεάζει την τέχνη, την αρχιτεκτονική, γραφιστική, εσωτερική διακόσμηση, βιομηχανικό σχεδιασμό και τυπογραφία.

Πέρα από τον Μπάουχαους, υπάρχουν πολλά να κάνεις και να δεις. Το Ράιχσταγκ, η πύλη Brandenburger και το τείχος του Βερολίνου είναι απλά μερικά από τα παγκοσμίως διάσημα αξιοθέατα στην πρωτεύουσα. Πιο μακριά, ο εντυπωσιακός μαύρος Δρυμός και η συλλογή του από παραμυθένια κάστρα αποτελούν μεγάλη κλήρωση για τους διεθνείς τουρίστες.

 

  1. ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Αφίξεις: 35.400.000
Αύξηση: 8,6%

thailand 1                                      Saiko3P/Shutterstock

Μια ειδυλλιακή σκηνή στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη εμφανίζεται επανειλημμένα στον κατάλογο των χωρών με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Ένα στήριγμα του τουριστικού δρομολογίου στη Νοτιοανατολική Ασία, η Ταϊλάνδη επωφελείται από ισχυρές τουριστικές υποδομές, φυσική ομορφιά και φυσικά εξαιρετική κουζίνα.

Ο εμβληματικός Maya Bay στο Κο Φι Φι, βίωσε μια διαρκή έκρηξη στον τουρισμό. Το 2018, ανακοινώθηκε ότι η παραλία θα έκλεινε απεριόριστα για να μπορέσει να ανακάμψει από την τουριστική ζημιά, ένα προειδοποιητικό παραμύθι ίσως για τις χώρες που ελπίζουν να ενταχθούν μια μέρα σε αυτή τη λίστα.

 

 

Travel the World with Us

Η γνώμη σας μετράει, στείλτε μας τα σχόλια σας για βελτίωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *