Advertisements

9+1 Πράγματα να Δείτε στο Ελσίνκι, Φινλανδία

9+1 Πράγματα να Δείτε στο Ελσίνκι, Φινλανδία – Φιλοξενεί 1,4 εκατομμύρια κατοίκους, 3000 εκδηλώσεις ετησίως, 1053 εστιατόρια, 72 μουσεία, 315 νησιά και 10 δημόσιες σάουνες.  Με όλα αυτά, πιστεύουμε ότι το Ελσίνκι αξίζει μια θέση στη λίστα ταξιδιών.  Τι νομίζετε?

Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο – έχει μόνο μία γραμμή.  Δεν είναι υπέροχο;  Η φύση είναι μέρος της πόλης και γίνεται δάσκαλος για μια ισορροπημένη και υγιή ζωή, ενώ ταυτόχρονα ο αστικός πολιτισμός ανθίζει.

Η ομάδα μας επέλεξε 9+1 πράγματα για να δείτε στο Ελσίνκι, πάμε να ρίξουμε μια ματιά:

1. Suomenlinna

Ελσίνκι Φινλανδία

Ένας πολιτιστικός θησαυρός, μέρος της UNESCO, χτισμένο σε 6 συνδεδεμένα νησιά.  Το Suomenlinna είναι ένα θαλάσσιο φρούριο του 18ου αιώνα και ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.  Πέρα των τειχών πυροβολικού και άμυνας, θα βρείτε εστιατόρια, μουσεία, ένα ξενώνα αλλά και ξεναγήσεις.  Το φρούριο είναι προσβάσιμο μόνο με ferries και waterbuses.

2. Εκκλησία Temppeliaukio

temppeliaukio web

Μία εκκλησία διαφορετική από άλλες, χτισμένη μέσα σε βράχο σε κυκλικό σχήμα που αξίζει να επισκεφθείτε.  Η εκκλησία Temppeliaukio είναι μια λουθηρανική εκκλησία και θα την βρείτε στην περιοχή Töölö του Ελσίνκι.  Είναι γνωστή και ως Εκκλησία του Βράχου.

3. Πλατεία αγοράς (Kauppatori)

Είναι η κεντρική πλατεία του Ελσίνκι και η επίσκεψη είναι must!  Βρίσκεται στο Νότιο Λιμάνι, στο ένα άκρο του πάρκου Esplanade, και θεωρείτε μία από τις σημαντικότερες αγορές στη Φινλανδία.  Εδώ, μπορείτε να κάνετε το γαστρονομικό σας ταξίδι στην Φινλανδική κουζίνα, να βρείτε τοπικά προϊόντα και ν’ αγοράσετε αναμνηστικά. Θα δείτε επίσης το χάλκινο σιντριβάνι Havis Amanda που συμβολίζει τη γέννηση μιας πόλης που αναδύεται από τη θάλασσα.

4. Καθεδρικός του Ελσίνκι

Ελσίνκι Φινλανδία

Στο κέντρο του Ελσίνκι θα βρείτε τον καθεδρικό ναό της πόλης, στην περιοχή Kruununhaka, πλατεία Γερουσίας.  Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.  Στην ίδια πλατεία θα βρείτε και το άγαλμα του Τσάρου Αλεξάνδρου Β’, το Κυβερνητικό Παλάτι και την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

5. Linnanmäki

linnanmaki web

Το Linnanmäki είναι το παλαιότερο και πιο δημοφιλές πάρκο ψυχαγωγίας της Φινλανδίας.  Καθώς διασκεδάζετε στα παιχνίδια, ταυτόχρονα στηρίζετε επίσης την εργασία για την ευημερία των παιδιών.  Εννοείτε πως λόγω της πανδημίας, χρειάζεται να ελέγξετε και να λάβετε υπόψη όλα τα μέτρα προστασίας αν επιλέξετε αυτό το πάρκο.

6. Το Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στην Φινλανδική ιστορία από τη Λίθινη εποχή μέχρι σήμερα.  Θα εντυπωσιαστείτε από τις τοιχογραφίες που βρίσκονται στην είσοδο και θα δείτε συλλογές νομισμάτων, μεταλλίων, ρούχων, κοσμημάτων και όπλων.

7. Amos Rex

Ελσίνκι Φινλανδία

Ένα εντυπωσιακό μουσείο τέχνης το οποίο θα βρείτε στο κτίριο Lasipalatsi, Mannerheimintie.  Φαίνεται να είναι χτισμένο  υπόγεια και στην επιφάνεια υπάρχουν 5 θόλοι με γωνιακά φώτα οροφής, όπου οι εκθέσεις φωτίζονται με φυσικό φώς αλλά και γίνονται πόλος έλξης για τους περαστικούς.  Εδώ, θα βρείτε εστιατόρια και καταστήματα όπου μπορείτε να συνεχίσετε την μέρα σας μετά τις ξεναγήσεις.

8. Βουλή

parliament house web

Τρυπώστε στο σπίτι της βουλής ανακαλύπτωντας τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και τα δωμάτια που το αποτελούν.   Βρίσκεται επίσης στην περιοχή Mannerheimintie.

9. Βοτανικός κήπος Kaisaniemi

Χαλαρώστε στον βοτανικό κήπο Kaisaniemi ανακαλύπτωντας όλων των ειδών λουλούδια και φυτά.  Ο κήπος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Ελσίνκι, προσελκύωντας χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο.  Θα τον βρείτε στο κέντρο της πόλης.

10. Skywheel Ελσίνκι

Ελσίνκι Φινλανδία

Πάντα μας συναρπάζει να βλέπουμε μια πόλη από ψηλά!  Δείτε την ιστορική πόλη απο τον 40 μέτρα ύψος τροχό που βρίσκεται στο κέντρο, στην περιοχή Katajanokanlaituri. Αξίζει ν’αναφέρουμε ό,τι εδώ φιλοξενείτε η πρώτη σάουνα πάνω σε τροχό.

Συμβουλή: Το Ελσίνκι είναι επίσης προσβάσιμο από την Αγία Πετρούπολη, την Εσθονία και τη Σουηδία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

Διαβάστε: 9+1 Ασφαλείς Προορισμοί για Ταξίδια το 2020

Travel the World with Us

Η γνώμη σας μετράει, στείλτε μας τα σχόλια σας για βελτίωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *