Advertisements

8 Συμβουλές για τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες

travel tips 1Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο ταξιδεύουν για να ξεφύγουν από την ρουτίνα, να ξεκουραστούν λίγο από τις έγνοιες και τον φόρτο εργασίας τους μα και για να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς και νέες κουλτούρες.  Στην πραγματικότητα όμως πόσο απολαμβάνουμε και πόσο γεμάτοι νιώθουμε από τις εμπειρίες ενος ταξιδιού;  Εκμεταλλεύομαστε στο έπακρο όσα μπορεί να μας προσφέρει εκείνος ο νέος κόσμος;  Σου προτείνουμε τις 8 καλύτερες συμβουλές για να κερδίσεις τις πιο ωραίες εμπειρίες από ένα ταξίδι:

Να ξυπνάς νωρίς το πρωί

Σ’ένα ταξίδι ο χρόνος είναι πολύτιμος και πάντα χρειαζόμαστε περισσότερες ώρες για να γνωρίσουμε έναν καινούριο πολιτισμό.  Το να ξυπνήσεις λοιπόν νωρίς θα σου χαρίσει αυτές τις έξτρα ώρες που θα χρειαστείς για να προλάβεις να δεις όλα όσα έχεις προγραμματίσει.

Να έχεις ένα πολύ καλό πρωϊνό

Το πρωΐ λένε πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε περίσσοτερο με αυτό.  Ιδιαίτερα σ’ένα ταξίδι που θα έχεις ενα γεμάτο πρόγραμμα καλό θα είναι να γεμίσεις το σώμα σου με ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα.

Να μιλάς με τους ανθρώπους

Το να έρθεις σ’επαφή με τους ντόπιους κι όχι μόνο, να είσαι σίγουρος ότι θα σου διδάξει πολύ περισσότερα παρά τα βιβλία τουριστικών οδηγών.  Μίλα, γέλα, ρώτησέ τους οδηγίες,  βγάλε φωτογραφίες μαζί τους και θα δεις ότι στην τελική είμαστε ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια χαρακτηριστικά και συμπεριφορές, γεννημένοι σε διαφορετικούς κόσμους.  Και ποιος ξέρει, μέσα απ’όλο αυτό μπορεί να κερδίσεις και καινούριους, πολύτιμους φίλους.

Δοκίμασε τα ντόπια φαγητά

Σίγουρα δεν είναι καλό να φύγεις από έναν προορισμό χωρίς πρώτα να έχεις δοκιμάσεις τουλάχιστον ένα ντόπιο φαγητό.  Αυτό για εμάς, είναι μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες αφού ακριβώς τα ίδια προϊόντα χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο δίνοντας ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.  Επίσης, σου προτείνουμε και την νυχτερινή ζωή δοκιμάζοντας ντόπια ποτά και χορεύοντας στους μουσικούς ρυθμούς της πόλης.

Να δοκιμάσεις μια δραστηριότητα

Μπορεί να είναι πεζοπορία, κατάδυση, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, σκι, ιππασία ή ακόμα και κανό.  Εδώ, το σημαντικό είναι ότι θα ζήσεις όμορφες περιπέτειες αφήνοντας ανεξίτηλο το ταξίδι σου και φυσικά θα έρθεις  πιο κοντά με την παρέα σου.

Να έχεις λίγο ευέλικτο το πρόγραμμά σου

Καθώς θα συνομιλείς με τους ντόπιους, μπορεί να σου προτείνουν ένα αξιοσημείωτο μέρος που δεν το είχες προγραμματισμένο.  Έτσι είναι καλό να μπορείς να αναπροσαρμόσεις το πρόγραμμα σου αναλόγως.

Να επισκεφθείς ένα ιστορικό χώρο ή μουσείο

Ένας από τους λόγους που ταξιδεύεις σε μια άλλη χώρα είναι για να γνωρίσεις την ιστορία της.  Αν δεν επισκεφθείς λοιπόν ένα ιστορικό χώρο ή μουσείο δεν θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις για αυτό τον πολιτισμό, την ιστορία των ανθρώπων, τους αγώνες τους και πολλά άλλα που αντιπροσωπεύουν την χώρα.

Μην ξεχάσεις το κινητό ή την φωτογραφική μηχανή

Τελευταίο αλλά ίσως και το πιο σημαντικό!  Μπορεί να λένε ότι είναι καλύτερα να ζεις την στιγμή, να είσαι παρών, αλλά σίγουρα είναι πολύ ωραίο όταν μετά από πολλά χρόνια κοιτάζεις τις φωτογραφίες ενός αγαπημένου σου προορισμού.  Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου ένα από τα δύο για να φωτογραφήσεις τις πιο ωραίες στιγμές του ταξιδιού σου με την οικογένεια, τους φίλους ή το σύντροφό σου.

Δοκίμασε αυτές τις συμβουλές στον επόμενο σου προορισμό και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα αξέχαστο ταξίδι!

 

Travel the World with Us

Η γνώμη σας μετράει, στείλτε μας τα σχόλια σας για βελτίωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *